Hemen Formu Doldurup Gönderin İstediğiniz Kursu Veren Firmalar Size Uygun Tekliflerini Sunsunlar.

Obua Kursu, Kurs Fiyatları ve Obua Kursları Hakkında Merak Ettikleriniz

Obua Kursu Bulamadık.
Formu Doldurun En Kısa Sürede Size En Yakın Kursu Bildirelim

Obua kursu fiyatları nedir?

Obua kursu fiyatları ortalama 260 TL'dir. Ancak bu fiyat; toplam ders süresine, ödeme şekline, kursun bulunduğu il ve ilçeye, kurs dönemlerine, kursiyer sayısına göre 210 ile 410 TL arasında değişmektedir.

Obua kursu kaç saat sürer?

Ortalama kurs süresi haftada 3 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programına ve kurs günlerine (hafta içi / hafta sonu) bağlı olarak da değişebilir.

Obuaya başlama yaşı nedir?

11 yaşından itibaren herkes obua çalmaya başlayabilmektedir. Hem fiziksel olarak bir güç gerektiren hem de nefesin sık ve düzenli kullanımına ihtiyaç duyan bu enstrümanı bir eğitmen yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Obua nasıl bir enstrümandır?

Günümüzde sert plastik bir madde olan ebonitten yapılan obualar da vardır. Obuanın yukarıdan aşağıya doğru gittikçe genişleyen konik bir yapısı vardır üst gövde, alt gövde ve kavak olmak üzere üç parçanın birleşmesi ile oluşur. En üstte ince ve küçük bir metal boru bulunur. Bunun üzerine çift kamışlı ağızlık takılır. Bu ağızlık, titizlikle seçilen ve yine titizlikle hazırlanıp yontulan çok ince iki kamış parçasından oluşur. Kamışlar birbirine bal mumlu iplikle bağlanarak birleştirilir. Sesler bu kamışa üflenerek elde edilir. Çalıcının nefesi ile titreşime geçirdiği kamış, boru içindeki havayı titreştirerek ses elde edilmesini sağlar. Çalıcının sol eli yukarıda, sağ eli ise aşağıda yere doğru az eğimli olarak tutulur.

Obuanın tınlama bölgeleri nelerdir?

Kalın ses bölgesi: En pes ses olan si bemolden bir sonraki fa sesine kadar olan ses genişliğidir. Kaba, metalik ve agresif bir tınısı vardır. Genizden geliyormuş hissi uyandırtan bu sesleri yumuşak ve kısık bir nüansta çalmak oldukça zordur.
Orta ses bölgesi: Birinci oktavdaki fa sesinden ikinci oktavın son sesi olan si bemol sesine kadar olan kısımdır. Bu kısımda kalın ses bölgesine oranla sesler daha yumuşak ve doğaldır. Ayrıca Obuanın en güzel sesleri bu genişlik içinde yer alır. Tatlı, ılık ve obuaya kendi kişiliğini kazandıran ses rengi bu oktavda mevcuttur. Eserlerde obuaya verilen en güzel sololar yine bu ses genişliği içinde yazılmıştır.
İnce ses bölgesi: İkinci oktavın son sesi olan si bemolden sonraki ince seslerdir. İnceldikçe obua ses renginden uzaklaşır, daha yırtıcı ve ince seslere dönüşür. En ince seslerde entonasyon kaybı muhtemeldir ve genelde de kullanılmaz. Özel efektler yaratılmak istendiğinde oldukça kullanışlı olabileceği durumlarda vardır. Bu eserler genelde modern dönemlerde büyük orkestralar için yazılmış senfonik eserlerdir.

Obua kursu videoları

Obua Kursu Hakkında Yorum Bırakın

Yorum Yaz








(850) 333 19 77
(530) 304 98 98
[email protected]

Kurslarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresinizi Gönderiniz.


2015 © Egitimbizde.com - Tüm Hakları Saklıdır.