Hemen Formu Doldurup Gönderin İstediğiniz Kursu Veren Firmalar Size Uygun Tekliflerini Sunsunlar.

Stajyer Ehliyet Yasası 1 Ocak 2015 ‘te Yürürlüğe Giriyor

22.08.2015

Stajyer Ehliyet Yasası 1 Ocak 2015 ‘te Yürürlüğe Giriyor!

 

İç işleri Bakanlığı Kara yolları Trafik Yönetmeliğinde değişikliklere gitmeye hazırlanıyor ve değişikliklerden en dikkat çekeni ise ‘’ Stajyer Ehliyet Yasası’’. Bu yasa ile beraber ilk kez ehliyet alan sürücüler, iki yıl boyunca aday sürücü olarak kabul edilecek.
Sistem şu anda Almanya, Danimarka ve Fransa gibi bir çok AB ülkesinde uygulanıyor. AB ülkelerinde stajyer sürücülerin uymaları gereken  kurallar bulunuyor. Ehliyete el konulma durumu ise şu şartlar altında oluyor. İki yıl boyunca 5 kez kırmızı ışıkta geçen, 5  kez hız limitini aşan, alkol ve uyuşturucu aldığı halde araç kullanan ya da 100 ceza puanını dolduran stajyerlerin, sürücü belgeleri geri alınarak iptal ediliyor. Belgeleri iptal olan kişilerin, stajyerlik belgelerini tekrar alabilmeleri için yeniden sürücü kurslarında eğitim görmeleri gerekiyor. Ayrıca bu kişilerin, ehliyetleri alındıktan sonra yeniden psiko-teknik değerlendirme görmeleri ve psikiyatri uzmanı tarafından muayene edilerek rapor almaları da isteniyor.
Türkiye’de ise uygulanması düşünülen sistemde, stajyer sürücülerin ehliyetlerinin iptal olması için aşağıdaki şartlar aranacak:
  • 3 kez kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanılması gibi nedenlerle sürücü belgesinin geçici olarak geri alınması.
  • Hız limitlerinin 3 kez ihlal edilmesi.
  • Emniyet kemeri takmama nedeniyle 3 kez trafik cezası alınması.
  • 75 ceza puanının doldurulması.
Araç cinsine bakılmaksızın 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanıldığının tespit edilmesi durumlarında sürücü belgesi trafik görevlilerince iptal edilecek.
Bu kişilerin sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak yeniden motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekecek. Ayrıca ehliyeti iptal edilen ve yeniden sürücü belgesi almak zorunda olan kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için, psiko-teknik ve psikiyatri uzmanı raporu almaları zorunlu hale getirilecek.



(850) 333 19 77
(530) 304 98 98
[email protected]

Kurslarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresinizi Gönderiniz.


2015 © Egitimbizde.com - Tüm Hakları Saklıdır.